fredag 21. januar 2011

Valpekurs kveld 2

Første kveld på kurset var uten hunder. Da fikk vi masse info fra lærerne og noen tips om hva vi kunne gjøre for å forberede hundene. Mye av det forberende var ting som vi allerede hadde begynt med hjemme, så der følte vi oss trygge.
Så var det tid for 2. kveld på valpekurset og Gizmo skulle møte mange andre hunder. Veldig spent på hvordan dette skulle gå reiste vi dit. Han har jo sett hunder før, men da har han vært skeptisk og småredd.

Det første vi skulle begynne med var lek, og vi hadde selvfølgelig med oss favorittlekene. Skråsikkert tenkte jeg at dette er jo lekende lett!
Vel... der var jeg nok litt for høy på pæra. Det var noen barn som lekte i snøen der, og Gizmo elsker å leke i akebakken, så uansett hvilken leke vi tilbød han så var han uinteressert og bare klynket lengselsfullt mot ungene. Og så jeg som skråsikkert hadde sagt til mannen min før kurset at Gizmo garantert kom til å være en av de flinkeste på kurset. Oioioi... jeg var vel kanskje litt for selvsikker....
Etter litt om og men fikk vi omsider hunden med på leken.

Så skulle vi over på trening. Nå skulle vi begynne å øve på det å gå pent ved siden av eier. Så med lomma full av godbiter begynte vi å gå rundt. Og endelig var Gizmo eksemplarisk!!
Han tråkket fint ved siden av meg og hver gang han tittet opp fikk han en liten pølsebit. Nå var det 100% konsentrasjon og han fulgte meg uansett hvor jeg gikk. Unger og andre hunder var helt glemt!

Etter å ha holdt på med dette en stund gikk vi over til lek igjen. Nå skulle vi holde leken gjemt mot magen og når hunden satte seg og ventet skulle vi begynne å leke. Etter å ha lekt litt gjemte vi leken igjen og hunden satte seg pent og ventet. Og belønning fikk han med en gang han gjorde som forventet og leken kom frem.
Også nå oppførte han seg eksemplarisk. Bare av og til tittet han lengselsfullt bort på ungene, men han gjorde som vi ville.

Deretter skulle vi øve på buret. Nå startet utfordringene for oss. Gixmo hadde bare hatt buret sitt i en uke, og han var ikke blitt vant til det. Bare 3 ganger hadde han frivillig godt inn i det hjemme, så hvordan skulle det gå på en fremmed plass med fullt av fremmede mennesker og hunder??
Og som vi trodde, han ville ikke gå inn. Vi lokket og lurte med de aller beste godbitene og måtte holde på en stund, men tilslutt gikk han inn. Og der ble han jaggu sittende.
Vel, da skulle vi øve på at han ble sittende der inne selv om døra ble åpnet. For hver gang han prøvde å gå ut lukket vi raskt døra igjen. Og for hver gang han satt og ventet fikk han en godbit. Og dette tok han kjapt. Til slutt kunne vi gå ett stykke unna buret med døra åpen og han ble likevel sittende. Helt til han fikk beskjed om å komme ut, da kom han byksende i full fart! :)

Til slutt skulle vi øve på jaktinnkalling. Da sitter den ene å holder hunden mens eieren løper fremover, snur seg og roper på hunden som da slippes, eier løper videre til hunden tar ham igjen., Da belønnes hunden med godbit, vi løper tilbake, mens hunden som stadig følger etter får godbiter underveis.
Dette gikk lekende lett for Gizmo. Han er nok en sjerne-elev om jeg får lov å si det selv.

Vi avsluttet kvelden med å slippe hundene løs og la de leke sammen. Og nå var han først litt forsiktig, men etterhvert ble han tøffere og tøffere og raste rundt sammen med de andre valpene i vill lek.

Og jeg hadde rett, han var en av de flinkeste hundene på kurset. Iallefall denne kvelden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar