torsdag 16. juni 2011

Opprop: VI MED PSORIASIS ARTRITT KREVER BEDRE BEHANDLING

Gi oss oppdaterte, kunnskapsrike leger og revmatologer som også kan om Psoriasisartritt !!

Gjennom samtaler i flere ulike forum, grupper, kurs og møter rundt om i landet har vi oppdaget at vi tilhører en pasientgruppe som leger og revmatologer kan altfor lite om.

Hver for oss slåss vi mot leger som sitter med all makten til å hjelpe oss.

Mange av oss har slitt og vært syk i flere år før vi har fått en diagnose. Vi har følt lettelse når vi endelig har fått den i håp om at DA må jo hjelpen komme. Men selv da må man fortsette å slåss, denne gangen for å skaffe seg riktig behandling…

Vi opplever at legene og da spesielt revmatologene, sitter med altfor lite kunnskap om psoriasis artritt. Det er uakseptabelt for oss som pasienter å bli behandlet av leger som ikke kan tilstrekkelig om sykdommen.
Det er svært viktig å få startet behandling på et tidlig stadium for å ivareta helse og leddene mest mulig, for å forebygge, og for å ivareta livskvaliteten til hver enkelt pasient.
Svenskene har f.eks forstått at Psoriasispasienter kan fortsatt være i full jobb, dersom behandlingen blir riktig og gitt på et tidlig stadium slik at en får sykdomsutviklingen til å stoppe opp. De gir bla. biologiske medisiner mye raskere enn det vi opplever å få.

Vi oppdager daglig at vi møter revmatologer som ikke har kunnskap eller ikke vil snakke om fatigue, som er en av følgesykdommene på psoriasisartritt.

Vi møter revmatologer som ikke tilbyr oss kurs, og den oppfølging vi trenger..

Vi får ikke informasjon om hvilke rettigheter vi har.

Vi får ikke nok informasjon om sykdommen, den kunnskapen må vi selv anskaffe oss gjennom hverandre og via internett.

Vi får ikke informasjon om følgesykdommer som er vanlig ved psoriasis artritt, og eventuellt hvilke forholdsregler som kan være lurt å ta.
Vi er overaskende mange med bla. uforklarlig overvekt..

Psoriasis artritt er oppdelt i 5 kategorier . Noen ligner på RA, mens andre går på rygg/nakke og betennelser i alle muskler og senefester. Likevel påstår mange leger OG revmatologer at betennelser i muskler og senefester ikke har noe med sykdommen psoriasisartritt å gjøre.

Gang på gang møter vi uvitenhet i helsevesenet. I ett helsevesen som man burde kunne stole på, få nødvendig opplæring og hjelp fra. Gang på gang feiler dette systemet i forhold til vår pasientgruppe.

Vi ønsker med dette oppropet å kreve at revmatologene i Norge skal oppdatere seg på hva psoriasis artritt er, og på den måte bli flinkere og bedre til å tilby riktig behandling. Slik situasjonen er rundt omkring på sykehusene i Norge i dag så er situasjonen uakseptabel.

Mange, mange av oss er henstilt et inaktivt liv uten fullverdig livskvalitet, kun pga manglende behandling.
La oss ikke gå på åresvis før vi får prøve eksempelvis biologiske medisiner. Vi vet at noen av oss kan få et helt nytt liv med rett medisinering.
La oss ikke gå på åresvis før vi får den oppfølgingen vi bør ha krav på.

Vi vil med dette oppropet oppfordre forlk med diagnosen psoriasis artritt til å signere, samt deres pårørende og andre som støtter oss i vår kamp om riktig utredning, oppfølging og behandling.


Oppropet kan signeres her: http://www.opprop.no/opprop.php?id=psabehandling

6 kommentarer:

  1. Eg trur det som kan hjelpe mange av dykk er utrensing med Mercurius bijod comp eller Mercurius sol d10. Kanhende Mercurius sol d 6. Dette saman med homøepatisk leverterapi
    tildømes med Heparon,Hepatodoron og Graphites comp.

    Desse er omtala på http://www.arnika.no

    Råkost av frukt og grønt er også bra, helst økologisk. Denne må skyllast godt.


    http://www.arnika.no/Lagersok/Default.aspx?Produkt=N20258&tekst=Mercurius%20bijod%20comp%2050ml%20Dil

    http://www.arnika.no/Lagersok/Default.aspx?Produkt=N20251&tekst=Graphites%20comp%2050ml%20Dil





    Her er eit migrenemiddel. Det er biodoron

    http://www.weleda.ch/

    Helsing nn

    SvarSlett
  2. Det ein bør, er å ta blodprøver for å sjå korleis leververdiane og nyreverdiane er. Det kan du ta hjå din fastlege, men du må sannsynlegvis be om å få det. Vil ein ha frisk hud, så må levra fungera som den skal. I homøepatisk medisin, så er levra viktig for huda. Det stemmer med eg sjølv har prøva.

    Har også prøva Mercurius, og er nøgd med den.

    Hepatodoron finn du her:

    http://www.weleda.ch/



    Helsing nn

    SvarSlett
  3. Vil bare du skal være skeptisk til homøopatisk medisin, til tross for enkeltes sikkert gode opplevelser med de (men regner med at du er fornuftig på dette punktet). Google Scholar (scholar.google.com) er en god kilde på forskningsartikler over diverse legemidler og deres virkninger. Finner du ikke forskningen tilgjengelig, bør du være skeptisk. Den siste Revmarapporten (http://www.revmatiker.no/Plager/Rapporter/24500.cms) viser bra hvordan man skal gjenkjenne riktige oppsatte forskningsartikler.

    Når det gjelder råkostdiett (raw food) skal du være minst like skeptisk. Argumentene får du fra videnskab.dk (Danmarks svar på forskning.no): http://videnskab.dk/krop-sundhed/raw-food-kan-gore-dig-alvorligt-syg

    Hilsen pekefinger-Jonas ;-) (som bare måtte svare litt på den skamløse annonseringen i kommentarfeltet ditt)

    SvarSlett
  4. Hei Jonas. Ja jeg er veldig skeptisk til homøpatisk medisin og andre ting som blir anbefalt av kvakksalvere. Og jeg har hatt besøk av flere av den sorten her på bloggen min.... :P

    Psoriasis er ikke noen ny sykdom, men en velkjent, uhelbredelig sykdom som har vært blandt befolkningen i hundrevis av år. Vi har forskere som forsker på den over hele verden. OG de forsker nok ikke bare på skolemedisin, men også på andre type behandlinger. Dersom de hadde funnet en vidunderkur så hadde oppdagelsen blitt lansert over hele verden, og vi ville alle fått den behandlingen.

    Slik det er nå må man prøve seg frem fordi medisinene våre fungerer ulikt fra person til person og fra pso til pso.
    I tillegg er tarmproblemer ett vanlig problem blandt oss og her tror jeg rett og slett man bør studere kosten sin og finne ut om det er noe man er følsom mot. Det er det mange som er, uten at det er allergiske reaksjoner. På den måten kan man fjerne eller redusere unødvendige plager. :)

    SvarSlett
  5. Det var eg som skreiv om råkost og Mercurius.

    Eit par ting eg må rette på.

    Tok med nettadresser så at folk skulle sjå kva eg skriv om. Det var ikkje meininga å reklamere for verksemder. Eg har heller ikkje inntekter av dette. Eg skreiv for å hjelpe folk.

    Det er heller ikkje meininga å råde folk til å berre bruke råkost. Til det veit eg ikkje nok.


    Det er bra at folk er skeptiske, men eg trur ein kan bli for skeptisk også. Dette er rimelege og reseptfrie middel. Kanhende ein bør prøve noko nytt også? Ikkje berre vente på testar? Det kan ta mange år. På den tida kan helsa bli dårlegare. Tildømes fordi ein har bruka for mykje kortison.

    Helsing nn

    SvarSlett
  6. Jeg har Psoriasis/Psoriasisarthritt i hender.Er desv.ikke mye som hjelper. Har brukt endel cortisonprep.som gjør huden tynn.I det siste har jeg brukt en krem som heter"Den lille hudlegen" AGROSAN.Den har hjulpet endel på utslettet. Vet om fler som bruker den,med gode resultater.Den inneholder Bivoks og Eucalytusolje.Kløestillende.Beskytter mot uttørring,sprekkdannelse og infeksjoner.Heler sår og rifter.God på brannskader og solbrent hud.Påføres 2-3 ganger daglig v. eksem og psoriasis. Ellers etter behov.Kan best. FAMMESTAD AGRO.Tlf.56353042-41304663.

    SvarSlett